14. huhtikuuta 2018

tunnustan, mä bloggaan teitä varten


Kun mä alotin bloggaamaan mä lupasin ittelleni, ettei musta ikinä tulisi sellaista lässynlää-päiväkirja-lifestyle-bloggaajaa. Mutta mitä mä oon viimeiset kolme vuotta tehnyt? Ja jos ottaa edellisetkin vuodet mukaan, niin kuusi. Tavallaan en nää tällasessa lässynlää-päiväkirja-bloggaamisessa mitään väärää, pahaa tai huonoa. Luen itekin vastaavia blogeja ja oikeesti tykkään siitä sisällöstä, mitä ahmin sisääni. Kuitenkin kun kyseessä oon minä itse ja nimenomaan mun omat lässynlää-paskakuulumiset, niin tuntuu, ettei ketään ihan oikeasti kiinnosta. Vaikka just sehän on blogeissa se juttu, että luetaan siitä kuinka jollain on kevään takia taas paha allergia tai kuinka se käytti just pari sataa uusiin vaatteisiin. 

Omat arkiset kuulumiset on nimenomaan niitä tylsimpiä, joita kukaan ei jaksa lukea. Mä kirjotan jostain ja mietin, että okei, tästä syntyi tekstiä, mutta kiinnostaakohan ketään? Nimittäin jos rehellisiä ollaan, mä bloggaan nimenomaan teitä varten. Mulla on ihan miljoona vihkoa, joihin voin kirjottaa. Se, että lopettaisin bloggaamisen (mitä en siis kuitenkaan tee) ei sais mua lopettamaan kirjoittamista. Tiedättekös, tämä Bloggerin luonnossivu ei ole ainoa paikka, jonne voin sanojani tunkea. Mä en kuitenkaan uskoisi valokuvaavani, jos en saisi laittaa näitä kuvia minnekään. Instagram ei alustana innosta ollenkaan, joten onhan se ihan mahtavaa, että saan yhdistää kaksi lempiasiaa ja jakaa ne yhtä aikaa. 

Uskoakseni mun pidempään kestänyt kirjoittajan blokkikin johtui lähinnä siitä, että ahdisti se omien juttujen tylsyys. En tarkoita, että mulla pitäisi aina olla jotain maailmaa mullistavaa kerrottavaa, mutta joskus. Ja mähän huomaan, että te huomaatte sen, kuinka mun on yhä vaikeampi kertoa tylsistä asioista. Teitä pitäisi olla +150, mutta nykyään näen parikymmentä ja siitäkin lukumäärästä ehkä 3/4 tulee Facen puolelta. 

Mä haluan kyllä jatkaa. Nautin tästä hommasta ihan tosissani, tietyt asiat vaan saa mut joskus unohtamaan sen. Siksi haluankin kysyä teiltä pariltakymmeneltä ihmiseltä; mistä asioista te haluatte kuulla? Millaiset kuulumiset teitä kiinnostaa? Mistä te haluatte, että mä kirjoitan?

8 kommenttia:

 1. Blogimaailma on yksinkertaisesti sanottuna elänyt parhaat vuotensa. Vielä pari vuotta sitten sain itekki paljon lukukertoja (usein yli 50, vaikka lukijoita oli alle 30) blogiini, nykyään on ihme jos saan edes 30 lukukertaa ja lukijamäärä lähentelee itellä 50-ttä.

  Ite diggaan näistä jorinoista, mutta jos käyt yhtään tapahtumissa, taltioi kyseinen tapahtuma kuviin ja kerro siitä. Myöskään päivänasu-postaukset eivät haittaa. Itteäkin kyllästyttäisi samat ainaiset löpinät, joten aina välillä vaihdan ne löpinät esim. teemapostauksiin.

  Valitettavaa on myös se, että kaikki vaihtavat yhtäkkisesti blogialustansa jonnekki Nouwiin. Osittain senkään takia me ns. bloggerilaiset eivät enää saa niin paljon lukijoita niin ko ennen. Ois kurjaa, jos lopettaisit, blogimaailma on muutenkin jo hiljainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirette kommentistasi!

   Jep, noinhan se on, ja se on sääli. Otsikointi on aina ollut iso osa bloggaamista, mutta nykyään tuntuu, että vaan kaikista dramaattisimmilla otsikoilla saa lukukertoja postaukselleen. Ennen puolestaan ihmisiä kiinnosti arkisemmatkin asiat, eikä jokaisessa postauksessa tarvinnut olla jotain suurempaa kerrottavaa.

   Kiitokset ehdotuksista! Tapahtumia on nyt onneksi tässä kuussa luvassa, voisin tosiaan valottaa niitä vähän enemmän. Ja päivän asuja kuvautan aina välillä, kun valokuvaajakavereille sopii! Pitkään on ollut hankinnassa myös filmikamera ja jos nyt päädyn ostamaan sellaisen, niin voisin tehdä aina erillisiä filmikuvapostauksia.

   Joo, totta, ehkäpä blogiportaaleista on tullut nykyään helpompi tapa saada lukijoita ja samalla jonkinlainen statussymboli. Ei tietenkään kaikilla, mutta kyllähän se portaalissa bloggaaminen tuo siihen hommaan astetta vakavamman kuvan. Pitää vaan toivoa, että toiset eksyy näihin Blogger-blogeihinkin! :D

   Poista
 2. Mua kiinnostaa kaikki mitä kirjotat, se on se sun tyyli kirjottaa joka saa kaiken kuulostamaan mielenkiintoiselta! Meitä oikeasti kiinnostaa ♥

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Mä rakastan juuri tällaisia postauksia, joissa vaan päivitellään ihan perusjuttuja kuvien kera, kunhan niissäkin on joku pikku kiva juttu mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla, kiitos! Pitääkin keksiä jotain pientä aina postauksiin. :--)

   Poista
 4. Mä tykkään kyllä lukea kaiken tyylisiä postauksia sulta, koska oot niin taitava kirjoittamaan ja sun kirjoitustyyli on tosi persoonallinen! :) Asupostauksia olisi kyllä mielenkiintoista nähdä sulta enemmän, mikäli mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos suuresti! <3 Asupostauksia tulossa, siis ;)

   Poista

© Kuvat ja tekstit ovat täysin omaa käsialaani, ellen toisin mainitse. Ethän siis kopioi niitä ilman lupaani.