24. helmikuuta 2018

elän, vaikken ilmoitakaan itsestäni
Ihan mieletöntä olla taas täällä. Kirjoittaa. Viime yönä pää sanoi jotain, unohdin sen kyllä jo. Mutta hei, se sanoi! Oon ollu kohta kokonaisen kuukauden kirjoittamatta sanan sanaa tänne ja puhuakseni totta, se on tehnyt pahaa. Tuntuu, etten petä pelkästään teitä - jokuhan siellä tätä vielä lukeekin, eikös? - vaan petän myös itseni, kun en osaa enkä voi. En osannut enkä voinut. Tai mistä sitä tietää, pystynkö tähän oikeastaan edelleenkään. Onko kaikki puuroista vai ei... Mutta sormet liitää näppäimillä niin kuin ennen.

Muutama viikko taaksepäin naapurini puhui lapselleen täyskeväästä; linnut laulaa puissa ja bussit on heränneet talviunilta, ne kulkee taas. Tytär ei uskonut, nauroi vain. Niin nauroin muuten minäkin, mutta ihan siksi, että tämä kyseinen isähahmo oli hyvinkin oikeassa! Silloin tuntui keväältä, tuntui niin mielettömästi, että teki pahaa ajatella hiihtolomaa. Eihän keväällä voi hiihtää? Kun kaikki lumihan sulaa ja jäljellä on paikoittain alastonta asvalttia. Joka tapauksessa nyt on vihdoin oman hiihtolomani toiseksi viimeinen päivä ja kun vihdoin voisin julistaa kevättä, niin ulkona on kauniit -15 astetta ja tuulen takia tuntuu kuin -666. Kevät-ennustaja-Anu ottaa siis aikalisän ja palaa taas pian puhumaan säästä. Sehän on tärkeintä.

Vaikkei blogissa tapahtuisikaan mitään, niin minähän elän. Tämän tosin tiesittekin jo, itse en vain vielä. Raahasin kaverit Seurasaareen oravia varten, vastaan tuli vain näitä sinimulkkuja (ha ha haaa, parhaat jutut tarjoaa vaari). Ja juu, ihan mitään lintukuvaajaa musta ei parissa tunnissa saatu ruodittua, hyvä jos koskaan, mutta kaverit tykkäsi ainakin. Lintujen jalat tuntuu kuulemma kivoilta sormilla. Minähän en sitä voisi edes tietää. Kuvasin myös wanhoja ja olin kipeänä koko tämän historiallisen hiihtoloman. Sinne meni ne kauniit Pyhätunturin maisemat. Mutta nolla prosenttia katkeruutta, koska hitto vie mä pystyn taas kirjoittamaan!!

2 kommenttia:

 1. Sun blogissa on aina yhtä kauniita kuvia ❤ Tekee aina näiden lukemisen jälkeen (ja, kyllä minä ainakin näitä luen vielä) niin mennä ostamaan itsellenikin vihdoin se järjestelmäkamera.
  Mutta hei, tsemppiä sinulle - se kirjoittaminen tuntuu aina tulevan puuskittain. Yleensä jonkun hyvän kirjan lukeminen auttaa kirjoittamisjumiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! <3 Joo, mulla on kans yleensä auttanu hyvin kirjotetun tekstin lukeminen, tällä kertaa ei vaan toiminu...

   Poista

© Kuvat ja tekstit ovat täysin omaa käsialaani, ellen toisin mainitse. Ethän siis kopioi niitä ilman lupaani.