23. huhtikuuta 2017

yksinkertaisia sanoja rakkaudesta

Kirjoitettu 7. huhtikuuta klo 19.36:

Tukholma, Berliini, Pariisi, Lontoo, Bergen
Mä muistan viileät aamut, liikennevalojen naksutuksen ja tihkusateen. Mukulakivikadut ja sen äänen, joka syntyy, kun niiden päällä raahaa matkalaukkua. Aurinkolasit silmillä ja polttavan tunteen jaloissa. Paikalliset kiirehtimässä töihin kahvi kädessä. Termospullossa tai jossain paikallisen kuppilan pahvimukissa. Niilläkin on elämä. Ne on siinä, ja mä tiedän, että ne voi illalla laittaa paahtoleivän paahtimeen ja katsella ikkunasta eksyneitä turisteja.

Oon kokenut tän ulkomailla-fiiliksen ihan tajuttoman monta kertaa parin viikon sisällä. Kokenut viileät aamut, mukulakivet, matkalaukut, liikennevalot ja paikalliset kahveineen. Ja jostain syystä ne on olleet erittäin onnellisia hetkiä. Oon hymyillyt itekseni ja yrittänyt piilottaa sen. 

Maailmassa ei, rakkaat kanssaeläjät, ole mitään niin kaunista kuin harmaa, sateinen päivä. Ei mitään. Juurikin näitä tietynlaisia sadesää-hetkiä on todella harvoin. Nyt on yksi. Vedin sälekaihtimet ylös ja istuuduin pöytäni päälle. Varpaat koskee patteriin ja vesipisarat kaiteeseen. Katuvalot syttyivät hetki sitten ja autoja ajaa jatkuvasti ohi. Niistä lähtee se tietty ääni, joka syntyy, kun ajaa märällä asvaltilla. Ja se ääni on maailman paras ääni. 

20 kommenttia:

 1. Kirjoitat aivan älyttömän hyvin, uppouduin samantien sanoihin ja koko tunnelmasta sai heti kiinni! Vau :) Tällaisia lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan superisti kiitoksia, piristit tosi paljon päivääni! <3

   Poista
 2. Pakko sanoa samaakun Nea, aivan huikeesti kirjoitat!

  Ihanaa kevättä sulle:)

  VastaaPoista
 3. Wow, mitä tekstiä. Oot kyllä niin taitava kirjoittamaan... <3

  VastaaPoista
 4. Wau, siis wau! Älyttömän nätti tekstiä, hatunnosto kirjoittamislahjoillesi! <3

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. ihana postaus! rakastan sun kirjotustapaa! :)

  http://elmiiran.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Kirjoitat tosi kauniisti! Ja samoin sun kuvat on myös tosi hyviä! :)

  https://m-stay-fresh.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Voi eii Anu! Mä en kestä yhtään, koska tää teksti oli puhdasta täydellisyyttä. Samaistuin jotenkin liikaa tuohon ulkomailla-fiilikseen ja toi lopun sadepäivä-juttu tuntui ihan siltä, että olisin itse kirjoittanut sen, koska fiilasin sitä niin paljon! ♥

  Written by Neea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks Neea, ihan mielettömästi kiitoksia! <33

   Poista
 8. Mä vaan rakastan ja rakastan ja rakastan tätä sun blogia niin paljon! ♥ Tää ulkoasu miellyttää mun silmää ihan älyttömästi ja taas jälleen kerran voin kehua sun kehittymistä bloggauksen saralla.

  http://misslittlemarie.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Ihanaa eksyin taas blogiisi ♥ Sä kirjoitat oikeesti niin kauniisti, ihanaa tekstiä! Kauhee kaipuu ulkomaille tän postauksen johdosta! Kaikkea muutakin kivaa löytyi, sun valokuvat on myös upeita! Jatka samaan malliin, tätä blogia on mukava seurailla!

  http://fasciner.blogspot.fi/

  VastaaPoista

© Kuvat ja tekstit ovat täysin omaa käsialaani, ellen toisin mainitse. Ethän siis kopioi niitä ilman lupaani.